Retur Produse

Termeni și condiții de livrare
Livrarea produselor se face în 3-4 zile lucrătoare de la momentul confirmării comenzii. Produsele sunt livrate prin firme de curierat(GLS România, Transilvania Post şi Fan Curier.), exclusiv pe teritoriul României. Factura ce însoţeşte produsele ţine loc de contract de vânzare-cumpărare, conform legislaţiei române, iar semnarea documentelor însoţitoare (factura, awb curier) confirmă acceptarea produselor de către client.

Recepţia produselor la primirea coletului.
În cazul în care clientul are o sesizare în privinţa produsului, acesta o poate adresa prin email la adresa express@calivita.ro

Politica de prețuri
Prețurile sunt exprimate în RON și conțin TVA.

Modalităţi de livrare

Pentru livrarea comenzilor, CaliVita România utilizează serviciile de curierat rapid oferite de GLS România, Transilvania Post şi Fan Curier. În funcţie de zona de livrare, durata media şi costurile de livrare, firma de transport va fi selectată automat. Timpul de livrare variază între 3-4 zile de la data comenzii online.

Costuri de transport

Oferim transportul gratuit în următoarele cazuri:

(pentru membrii Calivita) – TRANSPORT GRATUIT la comenzi online de minimum 2 produse, pe teritoriul României.
TRANSPORT GRATUIT la comenzi online pentru comenzi de peste 400 Ron, sub aceasta valoare, taxa este 15 Lei.
Pentru comenzile care nu se încadrează în condiţiile de transport gratuit, costul de expediere este de 15 lei.

În cazul produselor digitale (programe extra pentru Bioharmonex), după efectuarea plăţii online se va primi automat un email cu detaliile despre accesarea produselor, clientul intrând imediat în posesia produselor achitate.

Returul produselor
Dreptul de retragere

Dreptul de retragere şi returul produselor sunt cele prevăzute de OUG 34/2014 şi Directiva 2011/83/UE.

Aveţi asigurat un interval de 14 zile pentru exercitarea dreptului de retragere, începând de la data în care intraţi în posesia fizică a produselor, fără niciun fel de penalităţi şi fără invocarea unui motiv.

Exercitarea dreptului de retragere trebuie să fie exprimată neechivoc, specificând numele complet, codul de membru, numar comanda, numărul de telefon de contact şi contul bancar. Vă vom transmite în cel mai scurt timp prin email confirmarea primirii deciziei de retragere.

Contact:

Telefon: +40 256 291 219; +40 744 399 819; +40 372 742 360
Fax: 0256.292.875
E-mail: express@calivita.ro

Program de lucru:

Luni – Vineri: 09:00 – 17:00

Dacă vă retrageţi, vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare generate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cea mai ieftină livrare standard oferită de noi.

Rambursarea sumelor se va face doar după primirea de către noi a coletului/coletelor conţinând produsul/produsele pentru care aţi exprimat dreptul de retragere.

În cazul coletelor plătite ramburs sau prin ordin de plată, vom efectua rambursarea sumelor prin ordin de plată în termen de maximum 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră.

În cazul plăţii cu cardul, vom folosi acelaşi canal de rambursare, dacă nu primim de la dumneavoastră în mod expres o solicitare de rambursare prin ordin de plată. Pentru comenzile plătite cu cardul, suma va fi returnată pe acelaşi card utilizat la tranzacţionare, în decurs de 3-30 de zile de la acceptul returului.

Dacă este anulată o tranzacţie cu cardul, banca emitentă va debloca suma blocată din contului clientului în termen de 1-30 de zile, în funcţie de politica acesteia.

Indiferent de metoda aleasă pentru rambursare, nu vom percepe niciun comision suplimentar.

Returul produselor

În cazul exercitării dreptului de retragere va trebui să suportaţi direct costul returnării produselor. Acest cost poate varia, în funcţie de soluţia aleasă şi de tarifele firmei de curierat alese.

Vă rugăm returnaţi produsele la adresa Calea Aviatorilor Nr.18, 307200 Ghiroda, judeţ Timiş în maximum 14 zile de la exercitarea deciziei de retragere. Depăşirea termenului de 14 zile poate atrage pierderea dreptului la retragere, mai ales în cazul produselor cu termen scurt de expirare (alimente, suplimente alimentare etc.).

Sunteţi responsabil pentru diminuarea valorii produsului/produselor atât pe perioada posesiei acestora cât şi pe parcursul procedurii de retur, cauzate de stocarea şi/sau manipularea neglijenţa, păstrarea în condiţii neconforme (care nu respectă condiţiile de manipulare şi stocare prevăzute de producătorul produsului) sau orice alte acţiuni de natura de a afecta integritatea fizică şi calităţile produselor.

Condiţii speciale pentru produsele alimentare

Sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele susceptibile a se deteriora sau a expira rapid, precum şi produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator.

Pentru alte informatii va vom raspunde in cel mai scurt timp (1 zi lucratoare) cu instrucțiunile necesare.

Contact:

Telefon: +40 256 291 219; +40 744 399 819; +40 372 742 360
Fax: 0256.292.875
E-mail: express@calivita.ro

Program de lucru:

Luni – Vineri: 09:00 – 17:00

Sau ne puteti contacta prin formularul de mai jos! Va multumim!